dinsdag 8 oktober 2013

Herfstweer in de tuin!


Wat een heerlijk herfstweer was het de afgelopen dagen! Lekker weer om nog even in de tuin te rommelen voordat het winter wordt. Op onze bruiloft hadden we een mooie olijfboom gekregen. Afgelopen weekend hadden we daar een bloempot voor gekocht. Ik vind het mooi staan zo bij de vlonderplanken en de witte muur! 

 


Heeft iemand van jullie ervaring met het verzorgen van een olijfboom? De olijfboom moet eigenlijk de koude winter buiten overleven, wij hebben namelijk geen garage...


Een fijne dag! Groeten Maaike

12 opmerkingen:

 1. Als het streng gaat vriezen, zal de olijfboom de winter mogelijk niet overleven. Sowieso schijn je de pot goed af te moeten dekken / in te moeten pakken om te voorkomen dat de wortels door de vrieskou zullen afsterven. Op internet kun je er vast wel informatie over vinden, het zou zonde zijn wanneer dit mooie boompje de winter niet goed door zou komen.

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er inderdaad mooi uit Maaike zo tegen die witte muur, maar je moet hem wel binnen halen en hij moet ook nog licht staan, dus al had je een garage...kun je de plant niet een mooie plek op je slaapkamer geven? Daar is het vaak koel en licht genoeg...
  Succes ;)

  Lieve groet, MJ (seeshappyhome.blogspot.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie sedum heb je in de tuin staan.
  En het olijfboompje staat daar heel mooi.
  Toch denk ik dat je haar in de winter beter kunt binnen halen, want ze kan niet tegen vorst.
  Ook op internet kun je veel informatie vinden.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig een olijfboom. Wij hebben er ook twee, eentje heeft de strenge vorst niet overleefd maar dat was twee jaar geleden ook zo extreem dat meerdere planten zijn doodgegaan. Wij hebben ze hier allemaal in potten staan. Normaal, en dat gaat altijd prima, pakken wij de bloempot in bubbeltjesfolie in. Vervolgens doen we een grote vlieszak (te koop bij tuincentra) om de boom en binden die onderaan rondom de stam vast. Succes, Pascale X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig de olijfboom voor de witte muur! Wij hebben er ook 1 en laten die altijd buiten staan....te groot om naar binnen te halen. Hij heeft het tot nu toe altijd overleefd maar heeft 1 jaar wel veel te lijden gehad. Het beste is binnen overwinteren!
  Succes!
  X Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi je olijf boom.
  Staat heel mooi in de pot.
  En nog wat kleur in je tuin.
  Die herfst kleuren zijn zo mooi.

  gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat staat idd erg mooi!

  Nog een fijne avond

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig die olijfboom, geen idee voor de tips helaas! Maar wat anders: ik had je moeder uiteraard al gesproken en alle bewondering voor de prachtfoto's laten horen maar natuurlijk ook even naar jou toe: wat een mooie bruid was je en wat een bijzonder mooie foto's! geweldig! En natuurlijk, supermooi weer, he? Je zult zeker genoten hebben en wat fijn om terug te kunnen kijken op zo'n gave dag!
  Groeten, Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Misschien stro rondom de plant en pot en daar dan weer wat bubbeltjesplastic. Wellicht is er via google het e.e.a. te vinden over het overwinteren van olijfbomen.
  Succes en laat je op je blog weten wat dé ultieme tip is?
  Fijne dag.
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nog even genieten van een paar mooie nazomerdagen. Helaas kan ik je niet verder helpen met je olijfboom... staat wel erg gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wat een heerlijke tuinplaatjes heerlijk om nog steeds te kunnen genieten van de tuin ....fijne week lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wij hebben hier ook twee olijfboompjes in potten buiten staan en voor de vorst wil ik ze binnen zetten. De tips die ik heb gehoord zijn: op een niet al te warme plek zetten en heel weinig water geven.
  Als je op de slaapkamer geen verwarming hebt aanstaan, kan de olijfboom beter daar staan dan in de huiskamer.

  Ook ik ben erg benieuwd of de olijfboompjes de winter binnen overleven.

  Heel fijn weekend en lieve groet,

  Loes

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je berichtje!